Și vocea ta contează! - comunicat de presa -

Publicat în categoria Noutăți la 08 Martie 2013

Academia de Advocacy împreună cu Universitatea Ovidius și Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța a organizat în data de 8 martie 2013,  ora 11.00, conferința cu tema Ce șanse reale avem să influențăm politicile publice? din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Senatului a Universității Ovidius din Constanța.

“Mediul academic trebuie să devină un factor important în influențarea reală a politicilor publice, prin implicarea constantă și consecventă în elaborarea de studii și analize de impact ale proiectelor de acte normative, prin formularea de opinii documentate și implicarea în dezbateri publice.(Radu Nicosevici, Președinte Academia de Advocacy).

În cadrul conferinței de la Constanța au fost prezentate perspectivele pe care Academia de Advocacy și proiectul Partener Activ și Implicat le propune mediului academic și nu numai.        

Platforma virtuală de consultări publice și alerte legislative Vocea Ta (www.transparenta.ro) monitorizează zilnic peste 110 website-uri: ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, primăriilor și consiliilor județene din Româniași a website-ului “Your Voice in Europe”. În cele 40 de domenii de interes monitorizate zilnic sunt elaborate lunar peste 30.000 de alerte legislative, transmise către cei peste 1000 de utilizatori înregistrați ai platformei, în acest moment.

Au fost colectate 463 de opinii scrise și transmise autorităților publice, pe marginea consultărilor publice. Parte din ele au devenit povești de succes, concretizate în opinii scrise preluate integral sau parțial în forma finală a reglementărilor legislative.

De exemplu, propunerea doamnei Ecaterina Mariana Suciu, reprezentant al Asociaţiei Sf. Ecaterina din judeţul Tulcea, referitoare la preluarea în cuprinsul proiectului Strategiei Deltei Dunării pentru perioada 2011-2015 a măsurilor necesare înfiinţării unui punct SMURD în localitatea Mahmudia a determinat Ministerul Administraţiei şi Internelor să analizeze oportunitatea amplasării unui echipaj SMURD în localitatea Mahmudia în cursul anului 2012.

 De asemenea, s-a decis elaborarea unei măsuri pentru gestionarea optimă a urgenţelor medicale din zona Deltei Dunării care să asigure dezvoltarea sistemului de servicii medicale de urgenţă şi prim-ajutor calificat prin crearea de unităţi suplimentare şi angajarea de mijloace specifice de intervenţie.

Măsura va fi integrată în proiectul Strategiei Deltei Dunării pentru perioada 2011-2015.

Platforma www.transparenta.ro găzduiește și biblioteca virtuală a Academiei de Advocacy, care asigură acces on-line la peste 1200 de resurse (cărți, publicații, studii) specializate pe lobby, advocacy, comunicare, negociere, leadership, politici publice (din România, Uniunea Europeană, SUA, Canada etc.) în limba română, engleză și franceză.

Peste 90% dintre cărțile și publicațiile în limbi străine nu se regăsesc în alte biblioteci universitare și de cercetare românești, conform unei analize recente realizate pe ROLINEST, portalul bibliotecilor publice din România.

Proiectul Partener Activ şi Implicat urmăreşte formarea a 800 de persoane în domeniul lobby şi advocacy, care să reprezinte grupurile legitime de interese la nivel naţional şi care să reuşească să transforme dialogul social într-o practică eficientă. Cunoştinţele şi experienţa practică acumulată va fi atestată prin certificarea profesională a celor care finalizează acest parcurs, generându-se astfel primul corp profesional de dialog social şi de intervenţie în decizia publică din România.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: Ștefan Vădineanu, Coordonator comunicare. E-mail: stefan.vadineanu@advocacy.ro; Mobil: 0722 360 325

Adaugă comentariu nou