Audiere publică: Regionalizarea României – între pericole şi oportunităţi

Publicat în categoria Revista presei la 05 Aprilie 2013

Audierea publică „Regionalizarea  României – între pericole şi oportunităţi” a avut loc astăzi în Aula Facultăţii de Ştiinţele Economice şi Gesiunea Afacerilor.

Evenimentul a fost organizat de Coaliţia 52, FSEGA din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi Academia de Advocacy.

“Guvernul a iniţiat un amplu proces concomitent de regionalizare şi descentralizare a României. Acest proces se află într-o etapă de conceptualizare şi fundamentare, în căutarea criteriilor care să faciliteze conturarea alternativelor viabile de regionalizare…” au declarat organizatorii.

Audierea este o procedură de consultare prin care orice structură de interese, de la autoritate publică, ONG-uri, coaliţii, alianţe, organisme sau organizaţii îşi pot aduce contribuţia transparentă în actul decizional al politicilor publice.

De altfel, evenimentul a oferit un cadru riguros şi eficace de colectare a unui numar considerabil de opinii care au fost prezentate în cadrul audierii.

“Avem peste 200 de depoziţii scrise, primite din toată ţara, pentru că acţiunea este la nivel de ţară. Dintre cei 200 şi-au exprimat dorinţa de a vorbi 23 de martori…” declară Iosif Pop, lider regional Coaliţia 52, preşedintele Consiliului Local Civic, Cluj-Napoca.

Adaugă comentariu nou