Victor Ponta: ANAF, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda

Publicat în categoria Blog la 15 Februarie 2013

Actuala formula a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va suferi modificari, a declarat premierul Victor Ponta. Acesta a precizat ca ANAF, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care sa se ocupe de problemele legate de evaziunea fiscala, nu sa mai stea toata ziua sa controleze pe buticul din colt". Aceasta declaratie a fost facuta la doar cateva zile dupa ce vicepremierul Liviu Dragnea a lansat un ultimatum la adresa ANAF."In cazul in care in foarte scurt timp ANAF nu prezinta acest lucru (n.red.

Citește mai mult

Deficit comercial in crestere, grad de acoperire al importurilor in scadere. Plus o explicatie a deprecierii leului

Publicat în categoria Blog la 10 Septembrie 2012

Datele publicate luni de Institutul National de Statistica spun asa: exporturile FOB au fost in luna iulie de 17,04 miliarde lei (3,77 miliarde euro), iar importurile CIF au fost de 20,49 miliarde lei (4,52 miliarde euro). Fata de iulie 2011, exporturile au crescut cu 5,8% in lei (au scazut cu 0,7% in euro), iar importurile au crescut cu 7,8% in lei (1,0% in euro). Prin urmare, deficitul comercial FOB-CIF in luna iulie 2012 a fost de 3,44 miliarde lei (755,4 milioane euro), mai mare cu 543,9 milioane lei (69,9 milioane euro) decat in luna iulie 2011.

Citește mai mult

Societatea civilă va realiza primul inventar on-line al tăierilor de păduri din România!

Publicat în categoria Blog la 05 Iunie 2012

Harta tăierilor de păduri este o aplicaţie on-line care permite construirea unui inventar online al tăierilor de păduri din România.

Prezentarea hărţii o puteți găsi la adresa: http://plantamfaptebune.ro/harta-taierilor-de-paduri/, iar aplicația on-line este disponibilă aici:

http://harta.plantamfaptebune.ro/Public

Soluţia a fost obţinută prin combinarea instrumentelor: Google Maps, baze de date, sistem de logare Open ID şi o aplicaţie pentru telefoanele mobile.

Beneficiile hărţii tăierilor de păduri sunt multiple:

Citește mai mult

Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de sănătate după publicarea deciziei Curţii Constituţionale

Publicat în categoria Blog la 18 Aprilie 2012

Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de asigurări de sănătate, pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale, precizează un comunicat al Casei Naţionale de Pensii Publice.

Citește mai mult

Presiunile mediatice au făcut ca Chevron să sisteze explorarea gazului de șist din România

Publicat în categoria Blog la 02 Aprilie 2012

Gigantul american Chevron a anunţat sistarea explorării gazelor de şist în România, pe parcursul acestui an. Decizia, anunțată printr-un comunicat de presă, vine în urma presiuni mediatice la care a fost supusă compania americană în ultima perioadă. De asemenea, Chevron a anunţat că nu are nimic împotriva desecretizării contractului cu privire la exploatarea gazelor de şist. Presa națională titrează că nu Chevronul este vinovat pentru scandalurile din ultima vreme privind explorarea gazelor de şist în România, ci Guvernul, care, printre altele, nu doreşte desecretizarea contractului.

Citește mai mult

Pagini