Manager de proiect

Doamna Corina Dragomirescu este o persoana activa, cu experienta bogata in cercetare, analiza de proces, elaborare de documente de pozitie si in management de proiect. Este la baza inginer in electronica si telecomunicatii, activand o buna parte din viata sa profesionala in Institutiul de Cercetari Electronice din Romania. In cadrul acestui institut a acumulat o colectie de comunicari stiintifice, unele dinre acestea fiind atestate cu certificari de inovator. Dupa 1990, demareaza propria afacere in domeniul productiei de brand si sisteme de securizare. Intelegand necesitatea apararii intereselor micilor intreprinzatori, devine membru in conducerea Conferderatiei Intreprinzatorilor Particulari din jud Timis (1992). In numele organizatiei elaboreaza proiecte spre finantare atat pentru mediul timisorean cat si transfrontalier (1995-2001).  Demareaza, de asemenea experimentul pilot de incubator de afaceri, punand in practica primul parteneriat public privat din judetul Timis “Centrul de Inovare si Incubare Timisoara” (1994). In cadrul acestui program sprijina peste 50 de IMM-uri  cu asistenta tehnica in obtinerea de fonduri neramburasabile, in valoare de 50.000 euro/proiect. (1994-1996). Contribuie in continuare, prin programe de masuri active de integrare a somerilor, asigurand convergenta intre nevoile de noi profesiuni solicitate de companii si reorientarea profesionala a somerilor. (1996 -1999). Experienta acumulata in mediul asociativ o determina sa se implice alaturi de organisme internationale (IRIS Center, CHF International) in elaborarea de politici publice de creare a unui mediu favorabil dezvoltarii socio economice in Romania. Contribuie la elaborarea legilor accesului liber la informatia publica, a legii transparentei, a legii aprobarii tacite, a proiectului de lege de declaratie unica consolidata pentru intreprinderi, a legii aprobarii tacite, a declaratie pe proprie raspundere, castigand o bogata experienta in procesul legislativ si a modului de interferare cu legiuitorii. Din 2002 se alatura fondatorilor Academiei de Advocacy in cadrul careia initiaza, aplica spre finantare si coordoneaza toate proiectele organizatiei. Este implicata activ in toate campaniile de advocacy ale organizatiei, in consultarile publice derulate prin procedura de audieri publice, in elaborarea de publicatii de sprijinire a societatii civile in a-si apara interesele. Elaboreaza sesiuni de training in advocacy, livreaza module specifice de instruire vocactionala atat in tara cat si in strainantate.

Este membru supleant in Consiliul Economico Social European pe mandatele 2007 - 2015, in cadrul caruia isi aduce contributiile sale lucrand in grupurile sale de studiu.

Din anul 2009 s-a inscris la scoala doctorala, incercand sa aduca un plus de valoare asupra rolului notorietatii in decizia publica. Prin pozitiile sale publice este o voce ascultata fiind solicitata frecvent in a-si exprima opiniile.

inapoi