Cu regret, suntem nevoiti sa va anuntam ca amanam momentan cursurile. Detalii aici.

Locația: 
.
Data: 
1 Octombrie, 2012

 

Dragi colegi,

 

Blocajul in rambursarea fondurilor europene este departe de a se rezolva, perspectivele fiind total incerte, atat in ceea ce priveste volumul fondurilor nerambursate, cat mai ales in ceea ce priveste orizontul de timp de solutionare a acestui blocaj.

Cu toate acestea, Academia de Advocacy apreciaza ca proiectul ,,Partener activ si implicat” trebuie sa continue fara sincope semnificative.

Am acumulat impreuna experiente noi, limbaj si referinte comune, ne-am imbogatit si ne-am intarit in relatia cu politicul si cu decidentii. Toate aceste experiente nu trebuie sa le lasam sa se devalorizeze, ci din contra. Impreuna avem o sansa!

Pe aceste premise, masa critica creata are sansa de a face nota discordanta prin determinare, profesionalism si consecventa, devenind ,,o gura de aer proaspat” in actualul context politic, in perspectiva alegerilor nationale.

Avand forta acestor convingeri, Academia de Advocacy va asigura ca depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea proiectului Partener activ si implicat. Am solicitat informatii de la Ministerul Afacerilor Europene si am fost in audienta la Autoritatea Contractanta. Am atras deja resursele financiare permise de rigorile sistemului bancar, limita maxim admisibila a acestora fiind insa insuficienta. Drept urmare, avem in continuare in plan atragerea altor tipuri de resurse financiare, inclusiv cu titlu de imprumut, pana la deblocarea fondurilor europene. Nu avem garantia ca vom reusi, insa avem datoria fata de noi si fata de Dvs. sa incercam.

In acest context, suntem nevoiti sa va anuntam ca vom amana, speram nu pentru foarte mult timp, sesiunile de curs anuntate pentru lunile septembrie – octombrie 2012, de la Sinaia, neavand la dispozitie momentan necesarul de resurse logistice.

Nu vom renunta, insa, sa valorificam cele castigate impreuna, in toamna electorala 2012! Activarea si intarirea retelei create impreuna este vitala pentru noi si pentru copiii nostri. Viata tocmai ne-a demonstrat acest lucru din plin.

Contam pe implicarea Dvs.! Impreuna avem o sansa!

Orice bariera este doar o noua provocare.

Cu incredere in lucruri bine facute,

Cu consideratie,

Radu Nicosevici

 

*****

,,In urma intreruperii rambursarii fondurilor UE catre mai multe programe, cheltuielile de capital, inclusiv pentru cofinantarea proiectelor cu finantare europeana, trebuie sa incetineasca pentru a se incadra in anvelopa bugetara.", se spune in document, obtinut de Mediafax.

"Nu vom efectua co-finantarea proiectelor cu fonduri UE cu bani din fondul de privatizare, iar orice sume necheltuite de la PNDI vor fi economisite", se arata in scrisoarea transmisa Fondului Monetar International.

Consiliul Fiscal a recomandat Guvernului, intr-o opinie publicata miercuri privind rectificarea bugetara si evolutia macroeconomica din primul semestru, sa limiteze cheltuielile din resurse proprii pentru proiectele cu finantare de la UE, in contextul blocarii rambursarilor, si sa controleze strict cheltuielile autoritatilor locale pentru a nu periclita atingerea tintelor de deficit bugetar din acest an.

(http://www.finantistii.ro/fonduri-ue/guvernul-se-angajeaza-fata-de-fmi-nu-vom-efectua-co-finantarea-proiectele-cu-fonduri-ue-cu-bani-din-fondul-de-privatizare-74579)

 

« Înapoi la calendar evenimente