Membru CCP – din partea BNS

Minel Ivascu – de profesie inginer in calculatoare este absolvent al facultatii Automatica din Bucuresti. O lunga perioada de timp a lucrat ca inginer in domeniul reparatiilor de calculatoare.

Din 2001 pana in 2007 a avut functia de vicepresedinte BNS, iar din 2007 este secretarul general al BNS. Coordoneaza activitatea financiar-contabila a confederatiei si departamentele BNS responsabile de politicile economice, financiar- bugetare si de dialog social .

In domeniul dialogului social reprezinta confederatia in comisii de dialog la nivelul ministerelor ( Ministerul finantelor, AVAS, MDR, etc). Din anul 2002 pana in 2010 a fost membru al Consiliului Economic si Social, institutie in care a ocupat functia de vicepresedinte in perioadele 2004-2005 si 2009-2010. A fost printre initiatorii modificarii legii CES in sensul inlocuirii reprezentantilor guvernului cu cei ai societatii civile pentru eliminarea dublului rol pe care guvernul il exercita: initiere de acte normative si avizarea acestora in cadrul institutiei de dialog social tripartit la nível national. Ramane sustinatorul inlocuirii acestora in conditiile in care legea a fost modificata, dar modificarile aduse nu au fost inca implementate. A condus echipele de negociere BNS  in relatia cu Guvernul pe marginea listelor de revendicari prezentate cu ocazia actiunilor de protest organizate de confederatie. A fost membru in echipe de negociere ale contractelor colective de munca la nível national si de ramura.

Din anul 2007 este membru al Comitetului Economic si Social European. Este unul dintre cei cinci reprezentanti romani care activeaza in cadrul grupului lucratorilor din CESE. Una dintre tezele pe care le sustine in toate initiativele si activitatile desfasurate este cea referitoare la egalitatea de tratament pentru toti cetatenii europeni indiferent de tara de provenienta si anul aderarii.

In domeniul instrumentelor structurale europene a facut parte din colectivul de experti care a elaborat un raport de cercetare privind discriminarea femeii in societatea romaneasca. Coordoneaza din punct de vedere financiar proiectele derulate de BNS in calitate de beneficiar si partener. Din anul 2009 conduce in mod direct echipa de management a proiectului ‘Acces la fonduri structurale pentru partenerii sociali’ - ID 31337, proiect implementat de BNS in calitate de promotor impreuna cu un partener national si dói parteneri transnationali. Proiectul isi propune sa creeze expertiza necesara pentru organizatiile sindicale si patronale in vederea scrierii si implentarii unor proiecte cofinantate din Fondul Social European.

inapoi