Mircea Mitruţiu are o experienţă de 20 de ani în jurnalism economic, de 10 ani în training şi consultanţă de marketing, PR şi comunicare şi de 6 ani în training de advocacy. Coordonează platforma virtuală de consultări publice şi alerte legislative şi centrul de resurse al Academiei de Advocacy, precum şi realizarea filmului documentar-educaţional de advocacy şi dialog social.

A publicat în colecţia Academiei de Advocacy numeroase studii, printre care "Procedurile de consultare publică în Uniunea Europeană", "Agenda politicilor publice finanţate prin bugetul de stat", "Monitorizarea progresului în implementarea politicilor publice", precum şi zece studii de caz privind campanii de advocacy de succes derulate în România la nivel local şi central în lucrarea "Campania de advocacy. Ghid practic pentru organizaţiile cu membri".

A redactat capitolele care ţin de expertiza proprie din cadrul Manualului de advocacy şi dialog social al Academiei de Advocacy, ediţia 2011: "Surse şi tehnici de cercetare, informare şi documentare", "Rapoartele de monitorizare, produs specializat al informării şi documentării", "Elaborarea documentului de poziţie şi susţinerea lui publică", "Rolurile cheie în echipa de advocacy", "Dezvoltarea mesajelor campaniei de advocacy", "Lobby online şi social media", "Etică şi deontologie în advocacy. Coduri de conduită ale lobbiştilor. Responsabilitatea socială a organizaţiilor" şi "Piaţa de lobby şi advocacy". A absolvit masterul în Politici Publice şi Advocacy al Universităţii de Vest din Timişoara. A urmat în 2002 un training de advocacy cu experţi americani susţinut de Center for International Private Enterprise (CIPE) şi United States Agency for International Development (USAID). Şi-a certificat toate cele opt competenţe profesionale de formator conform standardelor Consiliului pentru Standarde Ocupaţionale şi Atestare. Are un doctorat în marketing.

inapoi