S-au deschis înscrierile la cursurile pentru viitorii lobbyiști

Publicat în categoria Noutăți la 24 Octombrie 2011

În perioada 21-25 noiembrie, Academia de Advocacy organizează un curs în tehnici de lobby și advocacy, adresate membrilor de sindicate, patronate, organizații neguvernamentale, asociații de IMM-uri și camere de comerț din regiunea București-Ilfov, ca parte a programului „Partener Activ și Implicat”.

Abilitățile de negociere și de reprezentare eficientă a intereselor de grup sunt motorul dialogului social, la nivel local, național și european.Partenerii sociali pot spera într-o participare activă la luarea și implementarea deciziei politice doar în condițiile în care cultura dialogului social în România se consolidează și migrează de la ineficiența de zi la excelența cerută de jocul European. Aceasta a fost și concluzia întâlnirii dintrereprezentanții Consiliului Economic Social European, organizată joi de Academia de Advocacy. Reprezentanții partenerilor socialiau argumentat totodată nevoia de profesionalizare a societății civile și au apreciat oportunitatea oferită de proiectul “Partener Activ și Implicat”.

Cursul are durata de cinci zile, pe parcursul cărora participanțiivor deprinde cunoştinţe referitoare la modalităţile de planificare a campaniei de advocacy, de organizare a unei audieri publice şi modalităţile de elaborare a unui document de poziţie.După această sesiune, participanţii vor parcurge o perioadă de 3 luni de aplicaţii practice în organizaţiile lor, cu asistenţă din partea experţilor din proiect.

Termenul de înscrierela sesiunea de formare din luna noiembrie, desfășurată la București este 7 noiembrie, iar formularele de înscriere pot fi completate pe website-ul www.implicat.info.

Prima săptămână de curs, însoțită de aplicații practice, se va încheia cu un examen de absolvire în urma căruia participanţii vor obţine un certificat UECNCFPA care le va atesta cunoştinţele în dialog social şi advocacy. Absolvenţii primei sesiuni vor putea participa apoi la cea de-a doua sesiune de formare, cu durata de cinci zile, care se va finaliza, la rândul ei, prin certificarea  ca specialist în activitatea de lobby-.

Până acum, Academia de Advocacy a organizat aceste cursuri în toate celelalte regiune de dezvoltare ale României, pregătind 334 de cursanți.O a doua generație de cursuri va fi lansată în luna noiembrie, alte 400 de persoane urmând a beneficia de aceste cursuri.

Programul Partener Activ şi Implicat pregătește 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul ciclu constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de trei luni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor prin certificat UECNCFPA. Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile,urmată la fle de o perioada de aplicații practice, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de speciaist în activitatea de lobby. Cursurile se vor derula succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012.

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy ,lobby, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare. 

Comentarii (2)

imaginea utilizatorului Daniela Dumitrescu
Daniela Dumitrescu
03 November 11

Buna ziua,

As dori sa stiu daca acest curs se adreseaza exclusiv membrilor de sindicat, patronatelor, ONG-urilor etc, sau se pot inscrie si persoane fizice! MULTUMESC

imaginea utilizatorului Ioana Avadani
Ioana Avadani
03 November 11

Draga Daniela,
Multumim pentru interesul aratat cursurilor naostre.
Conform proiectului, ele se adreseaza exclusiv reprezentantilor formelor asociative ale societatii civile - adica organizatii sindicale, patronale, Camere de Comert. ONG-urilor.
Toate cele bune,
Ioana

Adaugă comentariu nou