Team Leader

Domnul Radu Nicosevici are o experienta bogata in coordonarea campaniilor de advocacy ale diferitelor grupuri interese ale societii civile in scopul influentarii si imbunatatirii politicilor publice. Are studii universitare in domeniul economic, conducand cu succes departamentele financiare ale diferitelor  intreprinderi. Dupa 1990,  a demarat propria afacere in domeniul productiei publicitare.

Din 1995 devine presedintele Confederatiei Intreprinzatorilor Particulari din Judetul Timis. In cadrul acestei organizatii initiaza proiectul pilot de microcreditare a IMM, coordonand un fond de creditare de aprox. 4.000.000, usd. Rezultatele obtinute au fost utilizate de Banca Mondiala si alte organisme internationale pentru introducerea legii microcreditarii in Romania. In scopul apararii intereselor micilor intreprinzatori se implica in crearea Aliantei Strategice a Asociatiilor de Afaceri, in numele careia, initiaza prima campanie nationala de influentare a deciziei publice, cunoscuta sub numele de “greva fiscala” (1997). Intervine in introducerea bunelor practici in afaceri, contribuind substantial la elaborarea Codului Voluntar de Conducere Corporativa in Romania (1998).

Devine membru activ al Comisiei Prezidentiale de Imbunatatire a Mediului de Afaceri, panand bazele principiilor si mecanismelor unui cod fiscal unic in Romania (1998 – 2000). Are contributii semnificative la elaborarea politicilor publice si a reglementarilor in domeniul accesului la informatia publica, transparenta deciziei publice, a introducerii conceptului de “ghiseu unic” pentru inregistrarea firmelor, a declaratiei pe propria raspundere si a aprobarii tacite.

Din 2002 este membru fondator al Academiei de Advocacy, in cadrul careia deruleaza programe si proiecte de imbunatatire a cadrului legislativ pentru diferite gruprui de interese legitime din Romania. Introduce procedura de audieri publice ca fiind formula cea mai eficienta de consultari publice, dupa aparitia legii transparentei in Romania. Prin aceast procedura organizeaza peste 20 de audieri publice nationale care au condus cu recadere la modificari de proiecte de legi. In numele acestei organizatii, este membru In Grupul Consultativ al Societatii Civile al Primului Ministru incepand cu anul 2006. A initiat sesiuni de instruire vocactionala pentru reprezentantii societatii civile, a condus sesiuni de instruire in tara si strainatate si a initiat programe de tip master in domeniul advocacy, alaturi de Universitate din Timisoara.

Este membru activ in Comitetul Economico Social European, pe mandatele 2007 – 2015, in cadrul caruia isi aduce contributii de imbunatatire a cadrului legislativ european.

 

Prin pozitiile sale publice, a devenit o voce ascultata la nivel national, reusind sa mobilizeze sectoare ale societatii civile in a-si apara interesele in mod transparent si profesional. Este solicitat cu precadere in initierea si coordonarea campaniilor de advocacy in beneficiul grupurilor de interese legitime ale scietatii civile romanesti.

inapoi