Societatea civilă va realiza primul inventar on-line al tăierilor de păduri din România!

Publicat în categoria Blog la 05 Iunie 2012

Harta tăierilor de păduri este o aplicaţie on-line care permite construirea unui inventar online al tăierilor de păduri din România.

Prezentarea hărţii o puteți găsi la adresa: http://plantamfaptebune.ro/harta-taierilor-de-paduri/, iar aplicația on-line este disponibilă aici:

http://harta.plantamfaptebune.ro/Public

Soluţia a fost obţinută prin combinarea instrumentelor: Google Maps, baze de date, sistem de logare Open ID şi o aplicaţie pentru telefoanele mobile.

Beneficiile hărţii tăierilor de păduri sunt multiple:

  1. Susţinerea primului inventar public online al tăierilor de păduri din România, cu implicarea activă a societăţii civile
  2. Identificarea judeţelor ce necesită eforturi susţinute de plantări în teritoriu.
  3. Crearea unui instrument ce poate fi actualizat periodic (pentru o monitorizare mai bună a zonelor despădurite)

Persoanele interesate se vor putea loga în sistem, vor putea naviga Google Maps în căutarea de zone de pădure tăiată şi vor fi încurajate să parcurgă în teren zone împădurite în vederea identificării şi raportării în sistem pe bază de coordonate GPS şi poze cu păduri tăiate şi pe bază de aplicaţie pentru telefoane mobile.

Anul 2012 va fi rezervat raportărilor (navigare online, raportare din teren), în 2013 va fi verificată legalitatea documentelor primite, iar în 2014 informaţiile vor fi publicate în programul de urmărire a masei lemnoase SUMAL administrat de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Organizaţiile ecologiste şi de protecţie a mediului interesate pot să o contacteze pe doamna Liana Buzea, Initiator & Coordonator "Plantăm fapte bune în România!", o iniţiativă naţională de împădurire pe bază de voluntariat reprezentată legal de Asociatia EcoAssist , mobil: +40 721 623 524, e-mail: Liana@EcoAssist.org , http://www.plantamfaptebune.ro, http://ecoassist.org/

Adaugă comentariu nou